Vilamoura

Vilamoura begint waar Quarteira stopt. Deze twee badplaatsen lopen namelijk in elkaar over. Net als Quarteira is ook Vilamoura een drukbezochte vakantiebestemming in de Algarve. Toch is dit lang niet altijd zo geweest. Sterker nog, Vilamoura is pas in de jaren 70 gebouwd, toen een rijke sjeik de opdracht gaf om een mondaine kustplaats aan te leggen voor de jetset. De grote jachthaven en omringende golfbanen droegen sterk bij aan het feit dat de plaats in rap tempo groeide. Nog steeds vinden veel toeristen – voornamelijk Britten – hun weg naar deze bruisende plaats.

Over

De grote jachthaven is met meer dan 1000 ligplaatsen niet alleen de grootste van de Algarve, maar zelfs van heel Portugal. Niet zo gek dus dat Vilamoura en de jachthaven onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hoewel je de jachten vanaf de boulevard kunt aanschouwen is het huren van een boot ook een optie. Verschillende partijen kunnen je daar vanuit de haven bij helpen.

Toch is er meer dan alleen een grote jachthaven. Er valt nog veel meer te zien en te doen in de meest zuidelijke regio van Portugal. Denk aan het beoefenen van watersporten als zeilen, windsurfen, jetskiën en parasailing

Stranden

Vilamoura is twee uitgestrekte zandstranden rijk. Namelijk het gelijknamige Praia de Vilamoura dat ten oosten van de jachthaven ligt en Praia da Falésia dat aan de andere kant ten westen van de jachthaven ligt. Beide zandstranden zijn lekker ruim en hebben bedjes en parasols die je kunt huren. Ze lenen zich hiermee perfect voor een stranddag.

.

Pakketreizen

Vliegtickets

Accommodaties

Booking.com

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Transavia

Accommodaties

Booking.com

Pakketreizen

TUI, Sunweb en Eliza was Here

Autohuur

Alamo en Sunnycars

Vliegtickets vergelijken

Kayak