Quinta do Lago

Quinta do Lago is zonder twijfel de meest exclusieve bestemming van de Algarve. Samen met de omringende plaatsen Vale do Lobo en Vilamoura behoort QDL, zoals de plaats vaak wordt afgekort, tot de Gouden Driehoek van de Algarve. Liefhebbers van luxe, rust en comfort komen hier volledig aan hun trekken. Toch zullen ook actievelingen hun weg hiernaartoe weten te vinden. Dit alles heeft te maken met het feit dat het resort 3 prestigieuze golfbanen rijk is, die bekend staan als een van de beste van Europa.


Golf

Hoewel je je maar al te goed terug kunt trekken op het luxe en rustige resort, is het beoefenen van golf voor velen de reden om dit gebied te bezoeken. QDL telt drie volwaardige 18 holes banen, namelijk Quinta do Lago North, Quinta do Lago South en Laranjal Golf Course.

Strand

Het strand is vanuit het resort eenvoudig te bereiken. Dit kan zowel te voet als per auto door de Avenida André Jordan – de hoofdweg die dwars door het resort loopt – af te rijden. Je rijdt vanzelf tegen een parkeerterrein aan waar je (tegen betaling) je auto kunt achterlaten. Je loopt dan niet direct het strand op, want Praia da Quinta do Lago wordt gescheiden van de weg door het Ria Formosa natuurpark. Om die reden is er een houten vlonderpad aangelegd dat je kunt bewandelen. Let wel op, het pad heeft een lengte van 320 meter en is daarom niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Pakketreizen

Vliegtickets

Accommodaties

Booking.com

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Transavia

Accommodaties

Booking.com

Pakketreizen

TUI, Sunweb en Eliza was Here

Autohuur

Alamo en Sunnycars

Vliegtickets vergelijken

Kayak