Quarteira

Het centraal gelegen Quarteira is een van de drukkere badplaatsen van de Algarve. Waar het tientallen jaren geleden nog een rustigere en gemoedelijke kustplaats was, is dat vandaag de dag wel anders. Hoge flats domineren de Avenida Infante de Sagres, de bruisende boulevard van Quarteira die ook wel bekend staat als Marginal. Op de vismarkt, die je net achter de boulevard vindt, wordt dagelijks verse dagvangst doorverkocht waarvan de kans groot is dat het dezelfde dag nog op je bord eindigt. Veel verser dan dit, wordt het niet.

Ligging

Quarteira ligt tussen Almancil en Vilamoura in. Je rijdt er vanaf het vliegveld van Faro in ongeveer een halfuur naartoe. Hoewel je vanwege de ligging van de Atlantische Oceaan in de hele Algarve goed verse vis kunt eten, kan dit in Quarteira misschien nog net even wat beter. Dit heeft te maken met het feit dat je er een vismarkt vindt die door menig persoon als beste van de streek wordt bestempeld. Hoewel de markt open is voor publiek, kopen ook de betere restaurants uit de buurt hier dagelijks hun verswaren in. In de naastgelegen hal kun je terecht voor de groente- en fruitmarkt. Verser dan dit wordt het niet.

Praia de Quarteira

Aan de naam lees je al af dat dit het hoofdstrand is. Het strand wordt gescheiden van het centrum door de boulevard, ookwel bekend als Avenida Infante de Sagres. Dit zandstrand is enorm uitgestrekt, biedt veel bedjes en parasols ter verhuur aan en heeft over het algemeen een vrij kalme zee. Het feit dat dit strand als Blue Flag is gemarkeerd, betekent dat het er schoon is en er strandwachten zijn om de boel in de gaten te houden. Druk is het hier – zeker in de zomermaanden – overigens wel, waarbij Quarteira niet alleen geliefd is onder toeristen maar ook onder de Portugezen zelf.

Pakketreizen

Vliegtickets

Accommodaties

Booking.com

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Transavia

Accommodaties

Booking.com

Pakketreizen

TUI, Sunweb en Eliza was Here

Autohuur

Alamo en Sunnycars

Vliegtickets vergelijken

Kayak