Ponte da Piedade: de grillige kustlijn van de Algarve op z’n best

Grote kans dat je de naam Ponte da Piedade al weleens ergens hebt voorbij zien komen in een artikel over de Algarve. Niet zo gek, want het is een waanzinnig mooie plek – volgens sommigen zelfs de mooiste plek van de Algarve – om tijdens je vakantie te bezoeken. Ponte da Piedade laat je kennismaken met de grillige kustlijn zoals je die op foto’s ziet en is alleen daarom al een bezoek waard.

Locatie

Ponte da Piedade ligt in Lagos, op ongeveer 10 minuten rijden vanaf het centrum van de stad. We zeggen bewust rijden, want een auto heb je eigenlijk wel nodig om hier naartoe te gaan. Je volgt namelijk een lange autoweg die je vervolgens naar Ponte da Piedade leidt. Omdat de plek zo dichtbij de stad ligt is het bekijken van deze imposante kustlijn goed te combineren met het bezoeken van de stad.

Wanneer je vroeg bent kun je vaak nog wel parkeren op de parkeerplaats. Later op de dag, zeker in het hoogseizoen, is deze parkeerplaats snel vol. Je merkt dit ook al wel wanneer je aan komt rijden. Hoe meer auto’s er op de weg er naartoe langs de weg geparkeerd staan, hoe drukker het er is.

Wandelpaden

Eenmaal aangekomen kun je twee kanten op. Als je naar rechts gaat, stuit je op een prachtig kilometers lang aangelegd houten wandelpad. Hoewel je hier al een mooi uitzicht hebt op de indrukwekkende kustlijn van de Algarve, zul je aan de andere kant van de parkeerplaats moeten zijn als je de echte beelden van Ponte da Piedade met eigen ogen wil aanschouwen.

Het zit misschien een beetje verstopt, maar als je vanaf de parkeerplaats langs het restaurant naar links loopt, steven je op Ponte da Piedade af. Je loopt vanaf hier de indrukwekkende kliffen op. Hoewel je in eerste instantie misschien nog niet zo heel erg veel ziet, zal dit meer en meer worden hoe verder je naar beneden loopt.

Trap

De bijna 200 tellende traptredes die je af moet staat ook wel bekend als de Ponta da Piedade Stairs. Wanneer je naar beneden loopt (helaas alleen mogelijk voor mensen die goed ter been zijn) kom je uit bij de grotten, ookwel de Ponta da Piedade Caves. Vanaf dit punt kun je in een bootje stappen om de grotten vanaf het water te bekijken. Verplicht is dit zeker niet, want vanaf de kliffen zelf geniet je ook al van een waanzinnig mooi natuurspel.

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Transavia en KLM

Accommodaties

Booking.com

Pakketreizen

TUI, Sunweb en Eliza was Here

Autohuur

Alamo en Sunnycars

Vliegtickets vergelijken

Kayak