Hoewel Portugal vaak direct geassocieerd wordt met de Algarve, biedt het als vakantiebestemming nog zoveel meer. Het land kan worden onderverdeeld in de vijf regio’s Norte, Centro, Lissabon, Alentejo en Algarve.

Het groene, heuvelachtige noorden van Portuga staat in groot contrast tot de grillige zuidkust. Daar tussenin vind je een aantal enorm veelzijdige regio’s vol met steden en dorpen die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Van hoofdstad Lissabon of het historische Évora tot de tweede stad Porto en de vele badplaatsen in de Algarve: Portugal heeft het allemaal.

noord-portugal

Norte

Groen, ruig en een rijke historie: welkom in het noorden van Portugal. Adembenemende, groene landschappen wisselen elkaar hier af met bruisende steden en dorpen als Porto, Castelo en Braga. En dat terwijl het toerisme hier – vergeleken met de rest van het land – nog sterk achterblijft.

coimbra-portugal

Centro

Centro de Portugal – officieel Regiao Centro – is de regio in het midden van Portugal. Bergachtige gebieden, pitoreske dorpjes en steden als Coimbra en Aveiro zijn wat hoogetpunten waar je in deze regio op stuit.

lissabon-portuguide

Lissabon

Meer dan enkel een populaire stedentripbestemming. Als bruisende hoofdstad van Portugal kent de stad een rijke historie.

alentejo-portugal

Alentejo

Gelegen in centraal/zuid Portugal beslaat de Alentejo een enorm groot gebied. Reden genoeg om er een kijkje te nemen.

quarteira-algarve-portugal

Algarve

Goudgele stranden en imposante rotsformaties: welkom in de Algarve, de mooiste kuststreek van Europa.