Het vliegveld van Faro: goed voorbereid op reis

Het vliegveld van de Algarve luistert naar de naam Faro (officieel: Aeroporto de Faro) en ligt ongeveer 7 kilometer ten westen van de stad Faro. Het is na Lissabon en Porto het drukste vliegveld van Portugal en daarnaast de enige internationale luchthaven van de Algarve. Hierdoor is het ook meteen de belangrijkste aanvlieghaven voor een verblijf aan de zuidkust.

Tickets

Wanneer je wil vliegen naar de Algarve en op zoek bent naar vliegtickets, zul je dus moeten zoeken naar vliegtickets naar Faro. Omdat het de enige luchthaven van de Algarve is, is het een belangrijke aanvlieghaven voor een verblijf aan de Portugese zuidkust. Vanuit Nederland heb je vrij veel opties om te vliegen naar de Algarve. Informatie en tips voor het boeken van vliegtickets naar Faro hebben we hier voor je verzameld.

Terminal

Het vliegveld van Faro is maar een vertrekhal rijk. Makkelijk dus wanneer je vanuit Faro weer naar huis vliegt, want heel erg zoeken naar waar je moet zijn is dus niet aan de orde.

Winkels

Zowel voor als achter de douane vind je verschillende restaurants en winkels. Houd er wel rekening mee dat het aanbod (zeker wanneer je door de security heen bent) heel erg beperkt is. Dit heeft te maken met het feit dat er bij vertrek onderscheid gemaakt wordt tussen vluchten die vertrekken naar niet-schengenlanden zoals het Verenigd Koninkrijk, en schengenlanden waar Nederland tot behoort. Het niet-schengenstuk bevat een stuk meer winkels en restaurants.

Autohuur

Wil je tijdens je verblijf in de Algarve een auto huren? Dan raden we je aan om dit vooraf al te doen. Zeker in het hoogseizoen geldt hoe eerder je boekt hoe uitgebreider het aanbod is en hoe minder je voor autohuur betaalt. Daarnaast is het ophalen van je auto na aankomst op het vliegveld van Faro hartstikke makkelijk. Op het vliegveld zijn verschillende autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd. Denk hierbij aan in ieder geval de bekende namen als Avis, Hertz en Sixt. Deze bedrijven zitten direct tegenover de aankomsthal. Na aankomst op het vliegveld loop je hier in nog geen 5 minuten naartoe. In dit artikel vertellen we je meer over het huren van een auto in de Algarve en geven we je praktische tips waarmee je rekening kan houden.

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Transavia en KLM

Accommodaties

Booking.com

Pakketreizen

TUI, Sunweb en Eliza was Here

Autohuur

Alamo en Sunnycars

Vliegtickets vergelijken

Kayak