Tijdsverschil tussen Nederland en de Algarve: dit is hoe het zit

Er zit een tijdsverschil van een uur tussen de Algarve en Nederland. Omdat Portugal net als Nederland meedoet aan zomer- en wintertijd, is het in de Algarve daarom altijd één uur vroeger dan in Nederland.

Portugal vs Spanje

Wanneer je op vakantie naar Spanje gaat, krijg je niet met tijdverschillen te maken. Veel mensen die voor het eerst naar Portugal gaan rekenen er daarom op dat wanneer ze ergens in de Algarve verblijven ook niet hoeven te rekenen op tijdsverschil. Helaas klopt dit niet en is het in Portugal en dus óók in de Algarve, altijd een uur vroeger dan in Nederland. Nu horen we je denken, hoe kan het dan dat er wel een tijdsverschil is met de Algarve en niet met Spanje? Dit heeft alles te maken met de verschillende tijdzones die er zijn.

GMT / Greenwich Mean Time

Vandaag de dag heeft Portugal zich aangesloten bij de GMT of Greenwich Mean Time tijdzone. Toch is dit niet altijd zo geweest. In 1992 koos Portugal er voor om zich bij de mid Europese tijd aan te sluiten in het kader van Europese integratie. Toch werd hier in 1996 alweer van afgestapt en hanteert het land sindsien de GMT tijdzone. Dit vanwege het feit dat Portugal op dezelfde lengtegraad als Groot-Brittannië ligt.

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Transavia en KLM

Accommodaties

Booking.com

Pakketreizen

TUI, Sunweb en Eliza was Here

Autohuur

Alamo en Sunnycars

Vliegtickets vergelijken

Kayak