De eerste keer naar de Algarve: antwoorden op de meest gestelde vragen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ga je voor het eerst naar de Algarve? Of ben je er wel al eens geweest maar benieuwd hoe bepaalde zaken ook alweer in elkaar steken? Met onderstaande vragen en antwoorden over de Algarve helpen we je graag op weg. Boa viagem! (goede reis)

Waar komt de naam Algarve vandaan?

De naam ‘Algarve’ gaat ver terug de tijd in

In de tijd van de Moorse bezetting, die het hele Iberische Schiereiland domineerden, werd de streek Gharb al-Ândalus genoemd, wat ook wel het westen van Andalusië

betekent. Het Arabische Al-Gharb betekent het westen en is later vervormd tot Algarve.

Hoelang is het vliegen naar de Algarve?

Vanuit Nederland is het ongeveer 3 uur vliegen naar de Algarve. Dit kan rechtstreeks vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Je vliegt hiervoor naar de luchthaven van Faro, dat tevens het enige (commerciële) vliegveld van de Algarve is.

Hoeveel tijdsverschil zit er tussen de Algarve en Nederland?

In Portugal is het één uur eerder dan in Nederland. Dit geldt tijdens zowel de zomer- als wintertijd. 


Is kraanwater drinkbaar in de Algarve?

Kraanwater in de Algarve is drinkbaar en van goede kwaliteit. Wel bevat het water veel meer kalk en ijzer vergeleken met wat wij in Nederland gewend zijn, wat invloed heeft op de smaak. Veel toeristen kiezen er daarom voor om water te kopen.

Hoeveel fooi geef je in de Algarve?

In de Algarve is het geven van fooi geen verplichting. Sterker nog, de inwoners zelf geven vaak alleen fooi bij een exceptionele service. Wel geldt dat hoe meer toeristisch een gebied is, hoe vaker er fooi wordt gegeven ondanks dat het niet perse wordt verwacht. Indien je wel fooi wil geven kun je rekening houden met zo’n 10%.

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Transavia en KLM

Accommodaties

Booking.com

Pakketreizen

TUI, Sunweb en Eliza was Here

Autohuur

Alamo en Sunnycars

Vliegtickets vergelijken

Kayak